Blog - Legfrissebb

2020. ahogyan Mi látjuk!

Kedves Látogató!

Szerintem senki nem gondolta, legalábbis közülünk egyszerű földi halandók közül, hogy ez a 2020 ilyen történéseket tartogat.

Furcsa, kihívásokkal teli eseménydús, szomorkás, de lehetőségekkel teli évet zárunk lassan. Bár legtöbben alig várják, hogy vége legyen azért igyekszem a lehetőségek oldaláról megközelíteni ezt az évjáratot-évet.

Már az év eleje is kissé nehézkesen indult amikor januárban bezártunk, hogy összenyithassuk a földszinti borozót, az emeleti vendéglátó egységgel a Wanda Borházban. Ekkor még arra készültünk, hogy március végén újra nyitunk, és megy minden szépen a maga útján. Megérkezett viszont a veszélyhelyzet, és Mi zárva maradtunk, május 6-ig, vagyis 2 hónappal tovább mint amit a pandémia megkövetelt . Természetesen, a Munkatársainkat megtartottuk, és igyekeztünk mindent megtenni, azért, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba. Nagyjából júliusra ez sikerült is. a tavasz és a nyár azzal is telt többek között, hogy finanszírozást találjunk a felső szint befejezéséhez, amit végül október elejére sikerült tető alá hoznunk, hála az MZH Zrt.-nek! Köszönjük!

Természetesen a nyár is alkalmazkodott a 2020. speciális szolgáltatásaihoz és volt is meg nem is. Szerencsére a Vendégek nem hagytak cserben és látogattak Bennünket szép számmal. Azidőjárás a szőlőhöz egészen október elejéig kedves volt a szőlővel, úgyhogy a korai érésű Pinot noirig szép termést tudtunk szüretelni. Ezután viszont megjött a 3 hetes eső és majdnem mindent tönkretett. Ebben a pillanatban /november 17/ épp a Még kinn maradt Eged Kékfrankos szüretére készülünk. Remélhetőleg lesz is mit leszednünk. Amennyiben sikerrel járunk, már csak a fagyért kell imádkoznunk, hogy a jégbornak kinn hagyott szőlőből is tudjunk készíteni egy kis különlegességet.

Azért az is megtörtént idén, hogy egy csodaszép Birtokközpontot vettünk birtokba, ahol még jobb körülmények között készíthetjük borainkat.

Folyamatban van a speciális borstabilizálással készülő boraink know-how-jának a megfogalmazása, illetve a birtokközpont professzionális technológiai eszközökkel való felszerelésének a megvalósítása. Egyszóval számos területen fejlesztünk, és próbáljuk felvenni az újfajta munkarend tempóját ,és megtalálni a megfelelő módszert a működéshez.

Egy-két dolog biztos! Több fronton tudunk reagálni a kialakult helyzetre, aminek egyik fontos alapterméke a speciális borkészítés, illetve , ha készen lesz a melegkonyhánk ott pedig alternatív termékekkel /pékáru ,sütemények, ételek../ várjuk a Vendégeket, akár elviteles módszerrel is kiszolgálva Őket.

Körülbelül itt tartunk, és kíváncsian várjuk a 2021 vajon mit tartogat a számunkra.

A legközelebbi találkozásig, akár személyesen, akár borainkon keresztül , minden jót kívánok!

Kerenszky Attila Borász

Eger 2020. 11. 17.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük