Rólunk

Vanda és Attila

Egy szóval a Mi kapcsolatunk különleges, ami a szó legnemesebb értelmében értendő! Sajnos, sokan nem találják meg az életben a Másik felüket, illetve, kevesen veszik észre! Nálunk ez megtörtént Vandával, amiért hálás vagyok a sorsnak! Az alapító tagok ketten vagyunk a Kedvesemmel, Vandával, akinek gyakorlati tapasztalata van a borászattal kapcsolatban, ugyanis a Balla Pincészet tulajdonosának felesége volt, ami 1995-Balla István 2006. 04. 04-én bekövetkezett haláláig működött.

Az én előképzettségem alapvetően a borok teszteléséhez, a bor étel harmóniájához kötődött, ami vendéglátós végzettségemből és múltamból fakad. Az első, szorosan a borhoz kapcsolódó munkám a Tinto Fino boráruház magyarországi és külföldi borainak kiválasztásához kötődött 2004-ben. Komoly tesztelési munka volt, mintegy 15 000 különféle borból kellett kiválasztani azt a 800 külföldi és 350 magyar bort, ami az áruházban szerepelt. Időközben elvégeztem az Eszterházy Károly Főiskola Bortechnológus szakot is, valamint okleveles borbírálói minősítést is szereztem!

Zsófi és István

következő generáció bekapcsolódása a családi vállalkozásba mindig is egy kényes és érdekes folyamat. Várakozással teli, akár a szőlőművelés, foglalkozunk vele, szeretjük, ezután várjuk, mit hoz az élet.

Egy szó, mint száz Zsófi egyre jobban érti és érdeklődik a vendéglátás és a cégIstván pedig a szőlészet és a Borászat működtetése iránt.

Óriási öröm egy-egy sikeres rendezvény, vagy szőlészeti munka lebonyolítása a segítségükkel.

Zsófi és István így is folytathatnám, de nem fedné tökéletesen a valóságot, hiszen nem működne zökkenőmentesen a rendszer, ha párjaik nem állnának mögöttük és nem támogatnák Őket. Itt kell megemlítenem Alettát és Krisztiánt, akik biztosítják a békés családi hátteret. Krisztián még ennél is többet tesz a Borászatért, hiszen amikor csak teheti, részt vesz a mindennapok tevékenységeiben. Szerintem , ahogy Istvánt ismerem, nem hagyja annyiban és Alettát is meg fogja fertőzni a szőlő szeretetével, és Ő is aktív részese lesz előbb utóbb a szőlészet működtetésének.

Az elmúlt 16 évünk során sikerült megvalósítani a Szőlészetet, jelenleg már 7 ha-os területen gazdálkodunk, név szerint Nagy-Eged, Sík-hegy, Nagy -Galagonyás, Mocsáry dűlőkön, illetve a Borászatot, ami egy olyan helyen áll Eger határában, ami egyedülálló a borvidéken, ahol meseszerű környezetben tudjuk elkészíteni, és érlelni a borainkat

Innováció a borkészítésben!

Természetes antioxidáns bevonása a borkészítés területébe!

2016-ban kezdtünk bevezetni egy természetes antioxidánst a borkészítés területére, mikor is a stabilizáló folyamatból kihagytuk a kén használatát és grape fruit mag kivonattal helyettesítettük.

Évek alatt bebizonyosodott, hogy a borok élvezeti értéke és az egészségre gyakorolt hatása páratlan. Ma már a szőlő területeken is átálltunk az antioxidánssal történő növényvédelemre. Ezáltal fontos kiemelni, hogy boraink adalékmentesen készülnek!

A Villa Vanda Bormanufaktúra egy olyan borászat ahol mindig is törekszünk a tiszta egyenes kommunikációra és borkészítésre, ezért is vágtunk bele ebbe a kockázatos kísérletbe.

NÁLUNK A BORÁSZ A SZAKÁCS IS EGYBEN!

Megfordítjuk az irányt! Hogyan is tesszük ezt?

Régóta tervezgettük, hogy létrehozzuk azt a helyet, ahol a borainkhoz megfelelő ételeket tudunk kínálni, mindezt úgy, hogy az ételeket mi magunk készítjük el.

Különleges együtt állás, hogy nálunk a BORÁSZ a SZAKÁCS is egyben!!
Ugyanis egyszemélyben Én /Kerenszky Attila/ vagyok aki a borokat és az ételeket is készítem, többek között ezért  tudom megalkotni az ételek optimális borra hangolását .

2019-2021-ben sikerült!

Létrehoztuk a Wanda Étel & Borházat Eger ikonikus részén a Szépasszony -völgyben.
Az így létrehozott három szintes Pince-Borház-Étterem, minden elvárásunkat teljesíti.
borok tárolástól, az autentikus Szépasszony Völgyi-i borozón keresztül az emeleten elhelyezkedő étterem minden igényt kielégít.

Nehéz feladat volt a coviddal sújtott időkben sikeresen befejezni a beruházást. Igazából nem volt semmilyen körülmény ami ebben a két évben támogatta volna elszántságunkat.
Mi viszont kitartva az álmaink mellett végül sikeresen befejeztük az étterem építését, amivel egy teljesen új szolgáltatást tudunk nyújtani.

Fantasztikus érzés megtapasztalni mekkora örömet tudunk szerezni a hozzánk látogató vendégeknek és barátoknak egy-egy étkezés vagy rendezvény kapcsán.
A különálló emeleti szintek lehetőséget biztosítanak egyszerre több rendezvény elkülönített lebonyolítására is.
Egyszóval érdemes ellátogatni, hozzánk, ahol a szőlőről, borokról és az ételekről is mesélünk majd Nektek.